A buborék gofri pár perc alatt elkészül és már töltheted, díszítheted is!
Hajtsd a meleg buborékos gofrit kúp alakúvá, majd töltsd meg gyümölccsel csokival, fagyival, karamellel vagy ízlés szerint öntetekkel.
Nemcsak édesen, hanem sósan is, például különböző sajtokkal, hússal, kolbásszal, pástétommal, de zöldségekkel és gyümölcsökkel is tálalhatod.
A variációk számának csak a képzeleted szabhat határt! 🙂
Jellemzők:
- Egyszerre egy hatszögletű bubble-gofri készíthető, amely 30 db gofri-buborékból áll.
- Tapadásmentes bevonat.
- Könnyen tisztítható.
- Vezetéktárolóval.
- Áram alatt/sütésre kész jelzőfények.
- Méret: 21 cm x 11 cm x 26 cm
- Teljesítmény: 900 W
- Tápellátás: 230 V~ / 50 Hz
- Burkolat: Műanyag
Gofri recept:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin vagy vaj
- 5 db tojás
- 20 dkg cukor
- 4 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 g sütőpor
- 1 csipet só
- étolaj (a sütéshez)
Tészta összeállítás:
- Keverjük simára a tojásokat a cukorral és a margarinnal/vajjal.
- Adjuk hozzá a vaníliás cukrot.
- Ezután adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, keverjük el.
- Végül keverjük bele a tejet fokozatosan, amíg sima tésztát nem kapunk.
Sütés:
- Ha a készülék elérte a gofrisütéshez szükséges hőmérsékletet, akkor a zöld lámpa is világítani kezd. Ha csukva van a készülék, akkor hamarabb melegszik fel.
- A gofritésztát oszlasd el az alsó sütőlapon úgy, hogy az megteljen tésztával. A felső sütőlap lecsukása után a tészta ki fogja tölteni a felső formát is.
- A bubble-gofrit aranybarnára sütjük.
- A megsült, de még kissé lágy gofrit fa vagy hőálló műanyag lapáttal vedd ki a formából és tedd rácsra hűlni, száradni. Ne használj fém eszközöket a gofrik kivételéhez, mert az megsértheti a tapadásmentes bevonatot.
- A gofri a rácson 1 percen belül merevebb lesz, és vékony, kissé roppanós kérget kap.
- Ha nem sütsz további gofrikat, húzd ki a csatlakozódugót a konnektorból.