A szilikon sütőforma jellemzői:
- Forma: Téglalap, hullám mintával
- Forma méret: 21,5 x 8 x 6 cm
- Anyag: Szilikon
- BPE-mentes: Igen
- Méret: 27,5 x 12,5 x 6,2 cm
- Hőmérséklet tartomány: -40 – (+220)°C
- Szín: szürke
- Súly: ~180 g
Használati tanácsok:
- Az üres szilikon formát tegyük a sütőrácsra, vagy tepsire, mielőtt beletennénk a tésztát, mert az anyaga lágy és így könnyen kiborulhat belőle a töltelék.
- Sütés előtt kenjük ki kevés zsiradékkal.
- Ha hűtött ételt készítünk, akkor előtte hideg vízzel öblítsük ki.
- Védjük a szilikon formánkat a közvetlen hőhatástól, azaz ne érintkezzen nyilt lánggal.
- A szilikon formába késsel vagy éles eszközzel soha ne vágjunk, mert megsérülhet. Érdemes szeletelés előtt kiborítani a süteményt a formából és csak ezt követően felszelni.
- A szilikon sütőformából akkor lehet a legszebben kivenni a desszertet, ha sütés után megvárjuk, hogy teljesen kihűljön a formában.
Első használat előtt:
Első használat előtt a szilikon sütőformát alaposan mossuk el meleg mosószeres vízzel, töröljük szárazra és kenjük ki bőségesen zsiradékkal. Erre legközelebb már csak akkor lesz szükség, ha a forma nagyon kiszáradna.
A szilikon sütőformák tisztítása:
- A szilikon formák könnyen tisztíthatóak. Érdemes őket kézzel elmosni, mert így marad bennük minimális mennyiségű zsiradék, nem száradnak ki.
- Tisztításhoz ne használj dörzsi szivacsot vagy maró hatású tisztítószert.
- A forma sütés következtében bekövetkező színvesztése a használatot nem befolyásolja.
- Mind a magas, mind az alacsony hőmérsékletet (-40 ºC és 220ºC) jól bírják. Sütésre és fagyasztásra egyaránt jól használhatod őket.
A csomag tartalma:
- 1 db Szilikon sütőforma – püspökkenyér – 27,5 x 12,5 x 6,2 cm