Egészség

Ezért veszélyes a horkolás

Sokkal nagyobb veszélyt rejt magában a horkolás, mint azt a legtöbben gondolják és komoly betegség tünete is lehet. A magyar emberek 90%-a nem foglalkozik a horkolás problémájával még akkor sem, ha párja kialvatlansága miatt már egészsége mellett kapcsolata is veszélyben forog. Fontos viszont, hogy időben cselekedjünk, ugyanis VAN MEGOLDÁS.  Régebben még csak álom volt, viszont ma már mindenki számára kényelmesen hozzáférhető és csettintésre végez a horkolással.

Üdvözöllek, Halász Mária vagyok. Zalaegerszegen élek párommal, akivel már 10 éve házasok vagyunk. Elképesztően nehéz időszakon vagyunk keresztül hála annak az egyetlen apró tényezőnek, hogy horkolt. Ha a cikkemet olvasod, Neked is ismerős lehet az, amikor szeretnél elaludni, de órákig forgolódsz az ágyban a párod mellett, mert csillapíthatatlanul horkol. Iszonyatosan frusztráló, lehetetlen helyzet, amiről tudom, hogy semmit nem fog javulni és minden egyes nap át kell élnem.

Nem vettük figyelembe a komoly jeleket

Egy ponton kijelentettem, hogy én ezt nem csinálom tovább. Az Ő és a saját érdekemben le kell győznünk ezt a betegséget. Orvostól orvosig jártunk, kipróbáltunk minden bizarr marhaságot eredménytelenül. 1 dolgot kivéve, de ennyire ne szaladjunk előre.  Mint már említettem az emberek 90%-a nem veszik komolyan a horkolást. Mi sem vettük a párommal és meg is lett az eredménye. Alvási apnoe alakult ki nála, ami egy súlyos alvászavar. Alvás közben a légzése újra és újra leállt, majd újraindult. A legfélelmetesebb, hogy sokáig nem is tudtunk a betegségről. Itt olvashatsz néhány tünetet a sok közül:

  • folyamatos fáradtság és álmosság nap közben
  • hangos horkolás
  • az alvás során időszakosan kialakuló légzésmegállás
  • hirtelen légszomjra való felébredés
  • száraz szájjal, illetve torokfájással való ébredés
  • reggeli fejfájás
  • rossz alvás

Egyre rosszabbá és rosszabbá vált a horkolás

Megijedtünk és nem tudtunk mit tehetnénk. A férjem attól félt, hogy el akarok válni tőle, ugyanis minden este legalább 1, másfél órát szenvedtem mire el tudtam aludni, de éjszakánként legalább 3x felkeltem a horkolás éles hangjára. Sok embernél (a horkolónál) pszichés problémák alakulhatnak ki és az infarktus kockázata 40x (negyvenszer!) nagyobb lehet, mint egy nem horkoló esetében. Miután kiderült, hogy alvási apnoéban is szenved a férjem igyekeztem mindig hallgatni, hogy veszi a levegőt, mert attól féltem, hogy megfullad. Másoknak az este és az ágy a nyugalom és a meghittség szimbóluma, nálunk pedig a stressz és a félelem fészkelte be magát közénk.

Meglepően egyszerű a megoldás

A megváltást egy budapesti orvostól kaptuk meg, aki egy biorezonanciás horkolásgátló készüléket ajánlott. Próbáltunk már idétlen orrlyuktágítót és állkötőket, de végre egy új és modernebb lehetőséget kaptunk. Alig akartuk elhinni, de már az első használattól működött! Nem horkolt a férjem és olyan nyugodtan aludtunk mindketten, hogy szinte új emberként ébredtünk. Úgy képzeld el, mint egy karórát, ami érzékeli, ha horkolsz és egy apró impulzussal az alvási póz megváltoztatására késztet. A legjobb az egészben, hogy a férjem egyszer sem kelt fel rá. Számomra nagyon furcsa, hogy ennyi kört kellett járnunk, mire egy értelmes megoldásba botlottunk volna.

A cikkem célja a figyelemfelhívás volt, illetve egy működő módszer bemutatása. Ne ess abba a hibába, amibe mi is beleestünk. A horkoló emberek 50%-a szenved alvási apnoéban úgy, hogy nem is tud a betegségéről, pedig ez könnyen elkerülhető lenne. Nagyon remélem, hogy tudtam hasznos információval szolgálni és szeretnélek megkérni rá, hogy oszd meg az írásom, mert tudom, hogy Magyarországon a rengetegnél is több ember szenved a horkolástól (akár a horkolóról beszélünk, akár a párjáról).

Az általunk használt horkolásgátlót a lenti gombra kattintva tudod megnézni.

Szép napot és kellemes, nyugodt éjszakát kívánok.

Mária

Megnézem a horkolásgátlót!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük