Blog

Virtuális Valóságot Karácsonyra – Valóban jó ajándék?

Azt már valószínűleg sokan tapasztaltuk, hogy mennyivel más élményt ad 3D-ben vagy akár IMAX-ben megnézni egy filmet és szerencsére ez a technológia lassan már mindenki számára elérhető lesz 3D-s tévékkel. Van azonban egy módja, hogy még tovább fokozzuk ezt az élményt: a virtuális valóság. Évtizedek óta keresik a megfelelő megoldást arra, hogy bárki megtapasztalhassa ezt, és most jött el az idő, hogy kereskedelmi forgalomba hozva is megfizethető legyen a technológia.
vr
A VR Box egy virtuális valóság szemüveg, ami egy egyszerű, de nagyszerű megoldáson alapul: a hagyományos 3D-t aktív 3D élménnyé alakítja azzal, hogy belehelyez minket az események sűrűjébe, mintha mi magunk is ott lennénk a filmben, vagy játékban. Mindehhez okostelefonunk kijelzőjét használja, ami magas képminőséget biztosít és így nem is kell feleslegesen méregdrága saját kijelzővel rendelkező szemüvegeket vennünk.
IMG_3246
Letisztult csomagolásban kapható, ami már önmagában is az eszköz praktikusságát hangsúlyozza. A csomag tartalma még a szemüveg mellett egy szöszmentes törlőkendő, alkoholos tisztítókendő, a telefonunk oldalát a szemüvegbe helyezéskor védő kis szivacs, illetve az eszköz pontos használatát elmagyarázó útmutató is, szóval ilyen téren nem lehet rá panasz. A használathoz szükséges alkalmazások közül szabadon válogathatunk, iOS és Android rendszerű telefonokra egyaránt elérhető rengeteg különböző – tudnám ajánlani például a Kinoni Remote Desktop-ot, a Trinus Gyre-t, vagy a Kainy-t – amik mind remekül működnek és segítségükkel a számítógépünk képernyőjét varázsolhatjuk a telefon kijelzőjére így a szemüveggel aktív 3D-s filmezés mellett akár teljes beleéléssel játszhatunk is az ezt támogató játékokkal. A számítógéppel való használaton kívül magára a telefonra is letölthetünk különböző programokat, amik a telefon giroszkópos mozgását érzékelve a fejünk mozgását is figyelembe veszi, így teljes virtuális valóság élményét nyújtja.
IMG_3251
A szemüveg rendkívül jól személyre szabható, állíthatjuk például a lencsék vagy a kijelző távolságát is, ezért pillanatok alatt bárki számára kényelmes lehet a viselete, intenzív használat után zavaró. A pántok segítségével ráadásul rendkívül jól illeszkedik a fejre, mozgás közben sem kell aggódnunk, hogy leesik.
IMG_3248
Összességében egy remek technológia bárki számára elérhető formába kerülése ez. Ajánlanám mindenkinek, aki a szórakozás egy egészen új módját szeretné kipróbálni.
Kinek ajánljuk? Minden okostelefonnal rendelkezőnek ideális ajándék.
Kinek nem ajánljuk? Okostelefonnal nem rendelkezők a VR Boxot nem tudják használni.
Értékelések: 4.3/5
Ár: 18990 Ft
Szállítás: 1 munkanap
Vásárlás
vr_szemuveg_01

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük